Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Francia diós kenyér

Ingredients:

kenyérliszt
450 g
Rozsliszt
110 g
9 g
cukor
9 g
víz
360 ml
Budafok élesztő
20 g
dió
130 g

Preparation mode:

Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot. Az élesztő oldjuk fel egy kevés langyos vízben, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe. Dagasztógéppel, vagy kézzel alaposan dagasszuk ki a tésztát, majd adjuk hozzá a diót. Dagasszuk tovább addig, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk, majd sodrófával nyújtsuk ki. Formáljuk a tésztát labda alakúra, majd helyezzük vissza az edénybe és takarjuk le egy konyharuhával. Pihentessük meleg helyen 60 percen át. Ekkor vegyük ki a tésztát, osszuk 3 egyenlő részre, majd letakarva pihentessük további 10 percig. Formáljunk belőle 3 cipót, ezeket helyezzük sütőpapírra, majd letakarva pihentessük további 2 órán át. Végül 220°C-osra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.