Francia tejfölös pizza (Alsace-i lepény)

Ingredients:
liszt
500 g
víz
2,5 dl
só
10 g
Budafok élesztő
30 g
cukor
1 kk
étolaj
1 dl
tejföl
1,5 pohár
natúr sajtkrém
250 g
füstölt kolozsvári szalonna
300 g
nagy hagyma
3 fej
őrölt bors
1 kk
őrölt szerecsendió
1 kk
Preparation mode:
A tésztához valókat egy tálban homogén tésztává gyúrjuk majd két órára a hűtőbe tesszük pihenni. Addig a hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A tejfölt összekeverjük a sajtkrémmel és a fűszerekkel és egy órát hideg helyen érleljük. A két óra elteltével a tésztát egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és megkenjük a sajtkrémes tejföllel, majd rászórjuk az apróra vágott hagymát és szalonnát. Ezután 220 °C sütőben addig sütjük, amíg a tészta még puha marad, de a szalonna kicsit zsírját veszti.