Fűszeres hamburger zsemle

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
35 g
só
10 g
vaj
75 g
cukor
40 g
tojás
1 db
bazsalikom, rozmaring, oregánó apróra vágva
5 g
híg paradicsomlé
250 ml
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel készíts egy közepesen lágy tésztát.
Fontos, hogy jól dagaszd ki a tésztát!
Letakarva pihentesd 20-30 percet.
Pihentetés után egyenként mérd ki 80 g-ra a tésztát. Pár perc újabb pihentetés után gömbölyítsd fel a tésztákat és helyezd sütőpapíros lemezre.
Letakarva keleszd legalább 1-1.5 órát, majd sütés előtt egésztojással kend meg a felületét és szórd meg ízlés szerint a felületét aprómaggal.
180 °C-os előmelegített sütőben süsd 12-14 perc alatt aranybarnára.
Jó étvágyat kívánunk!