Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Fűszeres szerelem

Preparation mode:

kis pohár tejföl fele, 1 kis kanál kristálycukor, 25 g friss Budafoki élesztő, 250 g finomliszt, 125 g margarin, 1 kis kanál só, 50 g reszelt trappista sajt, 1 tojás sárgája, 125 g főtt, áttört burgonya, fél fej dinsztelt vöröshagymával összekeverve, fél fej aprított lilahagyma, 1 szelet felkockázott bacon szalonna, 1/4 felkockázott kaliforniai paprika, 50 g reszelt pannónia sajt a töltelékhez, 1 tojás a kenéshez

A tejfölbe belekeverjük a cukrot és meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, sót és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, ezzel is elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és a hagymás tört burgonyát s végül a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk a tésztát. Elkészítjük a tölteléket: egy kevés olajon kiolvasszuk a szalonnát, megdinszteljük a lilahagymát, és hozzákeverjük a kaliforniai paprikát. Majd hagyjuk picit hűlni. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk a tésztát. Felvágjuk 24 egyforma kis téglalapra. Minden téglalapra teszünk a reszelt pannónia sajtból, majd egy kiskanálnyit a hagymás-paprikás-szalonnás töltelékből. A téglalap két rövidebb oldalát behajtjuk egy picit, majd az egyik hosszanti oldalán feltekerjük (mint a bejglit). Ezután a tekercset bevágjuk vízszintesen úgy, hogy 1 cm maradjon a másik végén bevágatlanul. Majd a vágásnál keletkezett két szálat behajtjuk középre úgy, hogy egy szív alakot formázzon. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szíveket, lekenjük tojással. 200°C-os sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Elkészítés lépései: