Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Gazdag háromszögek

Preparation mode:

80dkg liszt, 5dkg Budafoki élesztő, 1evőkanál cukor, 5 dl tej, 1 csapott evőkanál só, 2 dl étolaj, sonka kockára vágva (kb 20 dkg ), 2 db lilahagyma, 2 db kukorica konzerv, reszelt sajt ízlés szerint (kb. 15-20 dkg ), 2 db fokhagyma gerezd, tejföl ( kb. 150-200 gr ), bacon (15-20 dkg ), 2 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, szezámmag

A langyos tejben az 1 ek. cukorral felfuttatjuk az élesztőt,majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival (80 dkg liszt ,1 csapott ek.só ,2 dl étolaj ) , bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleghelyen duplájára kelesztjük.Megfelezzük a tésztát ,vékonyra kinyújtjuk megkenjük a zúzott fokhagyma és tejföl keverékével , majd ráhalmozzuk a sonkát , bacont , hagymát , kukoricát , sajtot és feltekerjük .Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárggája keverékével , majd háromszögeket vágunk belőle. A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük .