Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Gazdag sajtos pogácsa

Ingredients:

finomliszt
1000 g
friss Budafoki élesztő
50 g
25 g
sajtkrém
200 g
trappista sajt
150 g
vörös cheddar sajt
125 g
tojás
1 db
zsír
200 g
tejföl, 1 pohár
175 g
tej
220 g

Preparation mode:

Így készíts isteni, ropogós pogácsát:

Morzsold el a lisztet a zsírral, élesztővel, sóval, sajtkrémmel, majd add hozzá a tejfölt, a tejet és a tojást és végül gyúrd bele a tésztába a durvára reszelt sajtokat.

Takard le 15 percre, majd nyújtófával  kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki.

Szaggasd ki a pogácsákat és tedd a sütőpapírral bélelt tepsibe.

Letakarva keleszd meleg helyen még kb. 30-40 percet.

Sütés előtt kend meg őket tojással és díszítsd sajttal és mákkal.

240 °C-ra előmelegített sütőben hirtelen 6-8 perc alatt süsd meg.