Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Gesztenyés, szilvás-narancsos kalács

Ingredients:

BL 55 finomliszt
1000 g
Budafoki élesztő
50 g
20 g
vaj vagy margarin
300 g
cukor
120 g
tej
300 g
GESZTENYÉS TÖLTELÉK:
gesztenyemassza
300 g
rum
50 g
mazsola
50 g
SZILVÁS-NARANCSOS TÖLTELÉK:
sűrű szilvalekvár
300 g
kandírozott gyümölcsök
reszelt narancshéj

Preparation mode:

Az élesztőt egy kevés tejben a cukor egy részével felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összemérjük és a felfutott élesztővel elkészítjük a tésztánkat. Dagasztás után egyből szétmérjük 300 grammokra a tésztát és téglalapot formázunk belőle. Letakarva hűtőben pihentetjük 1-2 órát.

Közben elkészítjük a kétféle tölteléket és 150 grammos adagokra mérjük.

A tésztákat téglalap alapúra nyújtjuk és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta úgy, hogy minden szélén maradjon kb. 0,5 cm. Fentről haladva feltekerjük és egésztojással lekenjük.

50-60 percet kelesztjük letakarva, meleg helyen.

Sütés elött újból átkenjük és 180 °C-on 20 percet sütjük.