Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Gluténmentes áfonyás süti

Ingredients:

mandulaliszt
150 g
kókuszliszt
150 g
cirokliszt
80 g
útifűmaghéj
20 g
Budafoki élesztő
25 g
egésztojás
4 db
vaj
100 g
10 g
durva dió
100 g
tej
300 g
cukor
100 g
fahéj
5 g
TÖLTELÉK:
barnacukor
100 g
mandulaliszt
20 g
vaj
50 g
szeletelt mandula
100 g
kék áfonya
100 g
fahéj
5 g

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit összekeverjük alaposan egy tálban és kizsírozott sütőformába tesszük bekeverés után közvetlen.

A tölteléket elkészítjük, azaz a vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a barnacukrot és a mandulalisztet. Egyenletesen eloszlatjuk a süteményünk felületén, majd az áfonyával és a mandulával megszórjuk, letakarva kelesztjük 30-40 percet.

180 -os előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percet.

Jó étvágyat kívánunk!