Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Gluténmentes, burgonyapelyhes bagett

Ingredients:

Schar Mix B
210 g
Glutenix Alfamix
50 g
tápióka keményítő
15 g
burgonya pehely
20 g
xantán
2 g
1 kk
Budafoki élesztő
20 g
víz
3,7 dl
olíva olaj
1 ek

Preparation mode:

A száraz részeket kimérem egy tálba, és alaposan elkeverem. Kimérek 3 dl vizet, amiben elkeverem a 20 gr élesztőt, majd hozzá öntöm a lisztkeverékhez, és robotgép dagasztószárával elkezdem összedolgozni. Adok hozzá még 7 ml vizet, hogy egy közepesen sűrű nokedli tészta állagú tésztát kapjak. Ha jól eldolgoztam a vízzel a liszteket, ekkor adok hozzá 1 evőkanálnyi olíva olajat. Jól kidagasztom, majd letakarva hagyom 1 órát kelni.
Rizslisztes deszkára borítom a tésztát, és 2 felé veszem. egyesével kinyújtom cipócskákat, és szorosan feltekerem, átemelem a formába, lekenem olajjal a tetejüket, megszórom maggal és 15 percig hagyom újrakelni. Ez idő alatt alaposan előmelegítem a sütőt. Alsó- felső sütés + hő légkeverés mellett 175 fokra állítom be (ez kb 200 fok hő légkeverés nélkül).
Mielőtt betenném a bagetteket a sütőbe, alaposan lespriccelem vízzel őket. 40 percig sütöm formában, majd tepsire teszem ki őket, hogy az aljuk is ropogós legyen. Így sütöm még őket addig, míg szép színt nem kap az aljuk is.