Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Gluténmentes burgonyás pogácsa

Ingredients:

rizsliszt
200 g
Schar mix c lisztkeverék
200 g
burgonya főzve, áttörve
150 g
margarin
125 g
zsír
25 g
budafoki élesztő
1 db
cukor az élesztő felfuttatásához
1 kk
tej
130 ml
tojás a kenéshez
1+1

Preparation mode:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd összetörjük, hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát.
Könnyű tésztát gyúrunk. 45 percig hagyjuk kelni, meleg helyen.
Rizsliszt-tel megszórt lapon kb. másfél cm vastagra nyújtjuk.
Tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük. Újra kelni hagyjuk kb. 10 percig. Tetejét megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben megsütjük.