Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Glutènmentes Márvànyos Kalács Mogyorókrémmel

Ingredients:

spar minden mentes mogyorókrém
Nutri Free mix per pane liszt
200 g
Schär mix B 1
50 g
1 csipet
cukor
3 ek
friss Budafoki élesztő
Fél csomag
vaníliás cukor
1 csomag
meleg Alpro mandulás&kókuszos tej
2 dl
tojás sárga
1
olaj
2 ek

Preparation mode:

Minden hozzávalót egy tálba rakunk, robotgép dagasztófejével összedolgozzuk, majd megfelezzük a tésztát! Az egyik felébe raktam 3 evk. cicás kakaóport!
Megvan a két tésztánk, a sima és a kakaós, amit egy leheletnyi olajjal kikent Jénaiba apránként elkezdünk rakosgatni – vizes kézzel, mert ragad a tészta. Egy kis sima, egy kis kakaós, rakosgatjuk és én mindig kentem közé egy kis Spar free from mogyoró krémet!
Ha végeztünk, vizes kézzel végigsimítjuk a tetejét, letakarjuk és meleg helyen 50-60 percig kelesztjük. Gyönyörűen megkel, ekkor lekenjük a tetejét egy kis tejjel elkevert tojássárgájával – hogy olyan szép pirult és fényes legyen, mint a kenyérbolti és szórtam rá egy kis darált diót! – majd mehet a 175 fokos sütőbe kb. 40 perc sütés!