Gluténmentes sajtos pogácsa

Ingredients:
tápióka keményítő
250 g
gluténmentes univerzális lisztkeverék
250 g
friss Budafoki élesztő
25 g
olaj
100 g
só
10 g
mozzarella reszelve
150 g
tojás
200 g
útifű maghéj
10 g
cukor
10 g
POGÁCSA TETEJÉRE:
tojás
1 db
mozzarella sajt
150 g
Preparation mode:
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Ha szükségét érezzük, adjunk hozzá egy kis folyadékot is, pl. vizet vagy tejet.
Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és pogácsa szúróval kiszúrjuk. Tetejét egésztojással kenjük és sajtozzuk.
Sütőpapíros lemezre rakjuk és kb. 30-40 percet meleg helyen kelesztjük.
200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt.