Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Gluténmentes sós perec

Ingredients:

Nutri free mix per pane liszt
195 g
Schar mix b liszt
195 g
friss Budafoki éleszt
12,5 g
1 tk
cukor
1 mk
langyos tej
2 dl
tojás
1
olvasztott margarin
50 g
tojás sárgáj
1
tetejére
tej
1 ek
tetejére
víz
4 ek
sóhab
rizsliszt
2 ek
sóhab
1 ek
sóhab

Preparation mode:

A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában,majd hozzáöntöttem a tejben,cukorral felfuttatott élesztőt és a tojást. Bekapcsoltam a gépet és mikor már összeállt a tészta nagyjából,beleöntöttem az olvasztott margarint is. 1-2 percig hagytam a gépet dolgozni,majd kézzel összegyúrtam gombóccá a tésztát.
Letakarva 50 percet kelesztettem. Ezután rizslisztes lapon 5 részre osztottam és kisodortam,perec alakúra formáztam őket. Sütőpapíros tepsire tettem őket. Még 20 percet hagytam kelni,majd lekentem tejes tojássárgájával. 175 fokos sütőben 12 percig sültek,addig kikevertem a sóhabot. Majd rácsorgattam a tetejükre és még kb.15 percet sütöttem a pereceket.