Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Gluténmentes túrós kifli

Ingredients:

13
13 g
fruktóz (gyümölcscukor)
1 mk
langyos tej
170 ml
Nutri free mix per pane liszt
190 g
tápiókakeményítő
10 g
Glutenix foszlós kalács lisztkeverék
50 g
útifűmaghéj
1 mk
fruktóz (gyümölcscukor)
3 ek
margarin
50 g
tojás (tetejére)
1 db
tehéntúró
12 dkg
citrom reszelt héja
1/2 db
vaníliás fruktóz
1 tk
édesítőpor
2 ek
tejföl
1 ek

Preparation mode:

Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben 1 mk fruktózzal.A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában.Majd hozzáadtam az élesztős tejet és elkezdtem géppel dagasztani.Amikor már összeállt,hozzáadtam az olvasztott margarint és alaposan kidolgoztam a tésztát.Letakarva,meleg helyen kb. 1 órát hagytam kelni.
Miután megkelt két részre osztottam és kör alakúra nyújtottam a tésztát.Pizzavágóval 10 részre vágtam fel.Minden cikk széles végére egy teáskanál tölteléket raktam,majd feltekertem a kifliket.Sütőpapíros tepsibe tettem őket és lekentem felvert tojással.Előmelegített 180 fokos sütőben megsütöttem.