Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Gm sós kalács

Ingredients:

zabliszt
30 dkg
margarin
3,5 dkg
élesztő
2 dkg
2 tk
laktózmentes tej
2 dl
tojás sárgája
2
laktózmentes te
3 ek
kenéshez

Preparation mode:

1.5 e.k. zablisztet elkeverünk a laktózmentes margarinnal hozzá morzsoljuk az élesztőt.Langyosan öntjük rá a l.m. tejet majd rászorjuk a többi lisztet.Belekeverünk egy tojássárgáját és megsózzuk.40 percig kelesztjük ,három részre sodorjuk kaláccsá összefonjuk.Margarinnal kikent tepsibe helyezzük a tetejét megkenjük tojássárgájával elkevert tejjel.30 percig kelesztjük még letakarva.180 fokon sütjük 20 percig majd újra átkenjük és még 10 percig sütjük.2 db kisebb kalácsot vagy egy nagyobbat kapunk ebből a mennyiségből.

Elkészítés lépései:

Gm sós kalács elkészítésének 1. lépése
Tepsibe helyezzük,tetejét megkenjük.