Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Gombás kuglóf

Preparation mode:

Hozzávalók:

250 g liszt

fél kocka friss Budafoki élesztő

5 g só

150 ml víz

8 ml olívaolaj

1 db nagy kuglóf sütőforma

Töltelék:

1 kis üveges konzerv gomba (150 g)

1 kis doboz tejföl

őrölt bors ízlés szerint

só ízlés szerint

piros paprika ízlés szerint

 

Elkészítés:

Töltelék:
Összekeverjük a hozzávalókat és addig pihentetjük a hűtőben, amíg elkészítjük a tésztánkat.

Tészta:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Ezután 10 percig pihentetjük.
Majd a tésztánkat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. fél centis vastagságúra), lekenjük a töltelékkel és feltekerjük. Kivajazott kuglóf sütőformába helyezzük, majd 1 órát kelesztjük a kuglófunkat.
A tetejét felvert egész tojással lekenjük és ízlés szerint zöldfűszerekkel díszítjük.
Előmelegített sütőben süssük készre 220-230°C-on kb. 30-35 perc alatt.

Elkészítés lépései:

Gombás kuglóf elkészítésének 1. lépése
Gombás kuglóf elkészítésének 2. lépése