Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Gombás kuglóf

Preparation mode:

250 g liszt, Fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 150 ml víz, 8 ml olívaolaj, 1 db nagy kuglóf sütőforma, Töltelék: , 1 db kis üveges konzerv gomba (150 g), 1 db kis tejföl, Őrölt bors ízlés szerint, Só ízlés szerint, Piros paprika ízlés szerint

Töltelék:
Összekeverjük a hozzávalókat és addig pihentetjük a hűtőben, amíg elkészítjük a tésztánkat.
Tészta:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Ezután 10 percig pihentetjük.
Majd a tésztánkat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. fél centis vastagságúra), lekenjük a töltelékkel és feltekerjük. Kivajazott kuglóf sütőformába helyezzük, majd 1 órát kelesztjük a kuglófunkat.
A tetejét felvert egész tojással lekenjük és ízlés szerint zöldfűszerekkel díszítjük.
Előmelegített sütőben süssük készre 220-230°C-on kb. 30-35 perc alatt.

Elkészítés lépései:

Gombás kuglóf elkészítésének 1. lépése
Gombás kuglóf elkészítésének 2. lépése