Gombás kuglóf

Preparation mode:
Hozzávalók:
250 g liszt
fél kocka friss Budafoki élesztő
5 g só
150 ml víz
8 ml olívaolaj
1 db nagy kuglóf sütőforma
Töltelék:
1 kis üveges konzerv gomba (150 g)
1 kis doboz tejföl
őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint
piros paprika ízlés szerint
Elkészítés:
Töltelék:
Összekeverjük a hozzávalókat és addig pihentetjük a hűtőben, amíg elkészítjük a tésztánkat.
Tészta:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Ezután 10 percig pihentetjük.
Majd a tésztánkat téglalap alakúra nyújtjuk (kb. fél centis vastagságúra), lekenjük a töltelékkel és feltekerjük. Kivajazott kuglóf sütőformába helyezzük, majd 1 órát kelesztjük a kuglófunkat.
A tetejét felvert egész tojással lekenjük és ízlés szerint zöldfűszerekkel díszítjük.
Előmelegített sütőben süssük készre 220-230°C-on kb. 30-35 perc alatt.
Elkészítés lépései: