Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Gombás pizza

Ingredients:

finomliszt
50 dkg
langyos víz
1,5 dl
cukor
1 csipet
friss élesztő
3 dkg
1 tk
hámozott konzerv paradicsom
800 g
fokhagyma
3 gerezd
olívaolaj
5-6 ek
ízlés szerint
bors
ízlés szerint
friss bazsalikom
1 csokor
szeletelt gomba konzerv
30 dkg
mozzarella sajt
25 dkg

Preparation mode:

Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig.

Ezalatt készítsük el a pizzaszószt. Melegítsünk fel 2-3 evőkanál olívolajat, majd kezdjük el rajta pirítani a vékonyra szeletelt fogkhagymát. Amint halvány színt kapott, öntsük hozzá a konzerv paradicsomot, és ízesítsük sóval, borssal és az apróra vágott bazsalikommal, majd főzzük nagyjából 20-25 percig. Ha maradt benne nem teljesen szétfőtt paradicsomdarab, azokat zúzzuk szét, hogy kenhető, krémes szószt kapjuk.

Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és kezdjük el rajta nyújtani. Olyan alakúra nyújtsuk a tésztát, amilyen alakú tepsiben szeretnénk sütni a pizzánkat. Kenjük ki olajjal a tepsit, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát.

A szeletelt gombát csepegtessük le, a mozzarella sajtot pedig reszeljük le. Kenjük meg a tésztát vékonyan a pizzaszósszal, majd szórjuk meg a gombával és a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 220 fokon (légkeveréses sütőben 200 fokon), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzát, majd szeletekre vágva, forrón tálaljuk