Gőzgombóc

Ingredients:
Preparation mode:
1. Az összes hozzávalót dagasztótálba helyezzük és géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát.
2. Az elkészült tésztát lisztezett felületre helyezzük, gömbölyítjük. Gömbölyítés után egy tálban kelesztjük.
3. A megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk, a darabokat gömbölyítjük, kilapítjuk és a közepébe lekvárt helyezünk.
4. A lekvárral töltött tésztát ismét gömbölyítjük (gombócokat formálunk).
5. Egy lábasban felforraljuk egy kevés vizet. A lábasba helyezzük az enyhén olajos pároló betétet (amennyiben nincs betétünk, a lábasra köthetünk gézlapot). A párolóbetét nem érhet a vízbe!
6. A párolóbetétre helyezzük a gombócokat, vigyázva, hogy ne érjenek össze.
7. Fedővel letakarjuk a lábast és kb. 10-15 percig gőzöljük.
Footnotes:
Az elkészült gombócokat megkenjük olvasztott vajjal, cukrozott diót/mákot szórunk rá, illetve tálalhatjuk vanília sodóval.