Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Grissini

Preparation mode:

Tésztához: 500 g finomliszt, 25 g Budafoki élesztő, 3 kk. só, 1 kk. cukor, 3 ek. olivaolaj, 3 dl víz

Tetejére: olvasztott vaj, szezámmag (elhagyható)

A lisztet átszitáljuk, a szárazanyagokat egy tálban összekeverjük.
Hozzáadjuk a morzsolt élesztőt, langyos vizet, olajat, jól kidagasztjuk.
Kb. 1 órát letakarva kelesztjük.
Tepsit sütőpapírral lefedjük.
Vajat megolvasztjuk.
Ha duplájára kelt a tészta kettévesszük, az egyik felét lisztezett nyújtólapon kb. 30 x 40 cm téglalap alakúra nyújtjuk.
Ezután csíkra vágjuk, majd mégegyszer félbevágjuk ezeket. (Keresztbe, hogy fele olyan hosszúak legyenek.)
Az így keletkezett csíkokat henger alakúra sodorjuk (olyan hosszúra, hogy beleférjen a tepsinkbe). Ebből a mennyiségből 3-4 normál tepsivel lesz, attól függően, hogy milyen vastagra sodorjuk a rudakat.
A grissiniket tepsibe tesszük, olvasztott vajjal megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.
Készíthetjük úgy is, hogy a csíkokra vágott tésztát olvasztott vajjal megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd a tésztacsíkokat megtekerjük és így helyezzük a tepsire.
Előmelegített sütőben 200 fokon, 12-15 percig sütjük.