Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Grissini

Ingredients:

búzaliszt (BL-55)
0,5 kg
Budafok friss élesztő
0,5 kocka
víz
3 dl
olivaolaj
3 ek
cukor
1 tk
1,5 ek
olasz fűszerek (oregánó/bazsalikom)
ízlés szerint

Preparation mode:

1. A lisztet és a sót összekeverjük.
2. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, enyhén cukros vízben, majd hozzáadjuk a liszthez, gyúrjuk. Az élesztő felfuttatását akár ki is hagyhatjuk, elég csak tej állagúra keverni a vízben. A Budafoki élesztőnk így is keleszt
3. Apránként hozzáadjuk az olívaolajat, illetve a fűszereket.
4. A tésztát dagasztjuk, majd lisztezett tálban meleg helyen kelesztjük.
5. 4 cipóra osztjuk, a cipókat 1 cm-es csíkokra vágjuk, és kézzel kisodorjuk.
6. Ha magvas grissinit készítesz, akkor a kisodort tésztákat meghempergeted a mákban/szezámmagban/dióban.
7. Előmelegített sütőben sütőpapíron kb. 15 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha már enyhén barnás a felülete. Vigyázz! Ha túlsütöd, a grissini kemény lesz!