Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Gyors kovászos kenyér

Ingredients:

bl 80-as liszt
40 dkg
Budafoki élesztő
1 dkg
langyos víz
3 dl
liszt
60 dkg
olaj
0,5 dl
2 dkg
Budafoki élesztő
2 dkg
langyos víz
3 dl

Preparation mode:

Este elkészítem a gyors kovászt. 40 dkg BL 80-as lisztet 1dkg friss élesztőt 3 dl langyos vízzel galuska szerűen egy fakanállal összekeverem .Hagyom másnap reggelig a konyhapulton .Másnap adok hozzá 60 dkg lisztet 0,5 dlolajat , 2 dkg sót , 2 dkg friss élesztőt 3 dl langyos vizet ezekkel jól kidagasztom a kenyeret, ha kell vizet még lehet adni hozzá. Akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombócnak áll össze . 2 -szer 40 percig kelesztem az első után átmozgatom, a második után már begyújtom a gáz sütőmet.A jénai aljába sütőpapírt rakok ,megformázom a veknit belerakom a jénaiba ,bevágom a tetejét és még 20 percig kelesztem. Ezután jól bespriccelem vízzel mehet a sütőbe kb 1óra -1óra 20 percig sütöm 250 fokon (sütő függő).