Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Gyümölcskenyér

Ingredients:

liszt
500 g
5 g
Budafoki élesztő
½ kocka
cukor
60 g
vaj
100 g
tojás
1
tej
2,5 dl
Aszalt gyümölcsök ízlés szerint
Mézeskalács fűszerkeverék (opcionális)
1 kk

Preparation mode:

A gyümölcsök kivételével az összes összetevőből tésztát gyúrunk, majd amikor a tészta elkészült, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. A tésztát letakarva addig pihentetjük, amíg duplájára nem nő. Kettévesszük és megformázzuk. Kikent formába helyezzük, letakarva kelesztjük kb. 1 óráig. A tetejét 1 tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük.
Hűlés után porcukorral vastagon megszórjuk.

Elkészítés lépései:

Gyümölcskenyér elkészítésének 1. lépése
Gyümölcskenyér elkészítésének 2. lépése