Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Gyümölcsös burger

Ingredients:

BL-55 búzaliszt
350 g
vaj
85 g
cukor
40 g
20 %-os étkezési túró
100 g
M-es méretű tojás
2 db
Budafoki élesztő
1 kocka
½ tk
rum
1 ek
vaniliáscukor
½ zacskó
sütőpor
½ zacskó
kb. 20 °C-os tej
2 ek
tojás a kenéshez
1
Töltelék: csokikrém, csokipuding, különböző lekvárok, szeletelt szamóca, mangó, kiwi

Preparation mode:

A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy sima tésztává és kb. 5-10 percig kelni hagyjuk. Ezután 40 grammos darabokra osztjuk, gömbölyítjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztadarabokat 2-3 perc után az ujjainkkal egy kicsit laposra nyomkodjuk. Végül letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük. Ezután a habverővel felvert tojással bekenjünk és 200°C-on alul-felül módban kb. 10 percig sütjük.
A köztes időben elkészítjük a gyümölcsöket és a csokikrémet.
A kihűlt burgereket középen kettévágjuk, megkenjük a csokikrémmel és megtöltjük a felvágott gyümölcsökkel. Óvatosan rátesszük a burger felső részét és megszórjuk porcukorral.

Elkészítés lépései:

Gyümölcsös burger elkészítésének 1. lépése
Gyümölcsös burger elkészítésének 2. lépése