Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Gyümölcsös kuglóf

Ingredients:

liszt
500 g
tej
1,2 dl
Budafok élesztő
40 g
vaj
180 g
cukor
120 g
3 g
citrom reszelt héja
1
tojás sárgája
2
egész tojás
3
vaníliacukor
1 csomag
22 cm átmérőjű kuglófforma
szárított vagy kandírozott gyümölcsök
ízlés szerint
étcsokoládés tortabevonó
2 tábla
pirított mandula
olaj
0,5 dl

Preparation mode:

Egy tálban a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük az előzőleg tejben feloldott élesztőt és 20-30 percig pihentetjük. Addig az egész tojásokat, a 2 tojás sárgáját, a vajat, a cukrot, a vaníliacukrot, a citrom reszelt héját, a sót egy tálban habosra keverjük és a liszthez adjuk, majd egy fakanál segítségével lágyan eldolgozzuk, amíg homogén tésztát nem kapunk, és hólyagosra dagasztjuk. Ezután belekeverjük a szárított gyümölcsöket és a mazsolát. Kivajazott vagy teflon-sütőformába öntjük és elsimítjuk a masszát, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután 200 fokon 35-45 percig sütjük.
Ha a kuglóf kihűlt, akkor az étolajjal felolvasztott étcsokoládés tortabevonóval leöntjük és pirított mandulával diszitjuk.