Habcsókos kakaós kalács

Ingredients:
Preparation mode:
Az élesztőt egy evőkanál cukros tejben elkeverem. Futtatom. A lisztet összekeverem a sóval és a 2 evőkanál cukorral. Mélyedést készítek a közepébe, beleöntöm az élesztős tejet, a tojások sárgáját, a többi folyadékot és az olvasztott vajat is hozzákeverem. Összegyúrjuk, dagasztjuk aztán kelesztjük. Közben a tojásfehérjét a 10 dkg cukorral, sóval, és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A megkelt tésztát kettéosztom és egyenként kb. 2 mm vastagra nyújtom. Az egyik tésztára kenem a tojáshab felét és megszórom az instant kakaóval. A tésztát feltekerem, és késsel hosszában kettévágom. A két részt összetekerem úgy, hogy a vágás, a tojásfehérje mindig felül legyen. A kalácsot sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott tepsire helyezem. 30 percig kelesztjük még, majd tojással megkenjük, és sütjük. A másik felével is így járunk el.
Elkészítés lépései:
Ha megkelt a tészta, ketté osztom, és egyenként vékonyra kinyújtjuk.
Az egyik tésztára kenem a tojáshab felét és megszórom az instant kakaóval.
A tésztát feltekerem, úgy mintha kakaós csigát készítenénk, és késsel hosszában kettévágom.
A két részt összetekerem úgy, hogy a vágás, a tojásfehérje mindig felül legyen. A kalácsot sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott tepsire helyezem. 30 percig kelesztjük még, majd tojással megkenjük, és sütjük. A másik felével is így járunk el.
A kakaópor helyett használhatunk kókuszreszeléket, vagy reszelt almát elkeverjük a tojásfehérjével, és ezzel töltjük meg a lapokat.
Egy igazán finom és különleges kelt tészta.