Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Hagymás-baconos kenyér

Ingredients:

BL 80 kenyérliszt
750 g
aktív kovász
100 g
friss Budafoki élesztő
15 g
15 g
víz
360 ml
pirított hagyma
75 g
bacon kockázva
120 g

Preparation mode:

A hagyma és a bacon kivételével minden hozzávalót mérj össze és készíts egy közepesen lágy tésztát. A dagasztás végén keverd bele a hagymát és a bacont is.

Egy kiolajozott tálba tedd a tésztát és letakarva érleld legalább 60 percet.

Mérd kettő egyenlő részre és formázz belőle veknit, majd tedd szakajtóba kelni. Letakarva keleszd legalább 1,5 órát.

Sütés előtt borítsd ki a szakajtóból és vágd be a felületét egy éles késsel.

220 °C-os előmelegített gőzzel telített sütőben vagy cserépedényben süsd 40-45 percet.

Jó étvágyat kívánunk!