Hagymás-baconos kenyér

Ingredients:
BL 80 kenyérliszt
750 g
aktív kovász
100 g
friss Budafoki élesztő
15 g
só
15 g
víz
360 ml
pirított hagyma
75 g
bacon kockázva
120 g
Preparation mode:
A hagyma és a bacon kivételével minden hozzávalót mérj össze és készíts egy közepesen lágy tésztát. A dagasztás végén keverd bele a hagymát és a bacont is.
Egy kiolajozott tálba tedd a tésztát és letakarva érleld legalább 60 percet.
Mérd kettő egyenlő részre és formázz belőle veknit, majd tedd szakajtóba kelni. Letakarva keleszd legalább 1,5 órát.
Sütés előtt borítsd ki a szakajtóból és vágd be a felületét egy éles késsel.
220 °C-os előmelegített gőzzel telített sütőben vagy cserépedényben süsd 40-45 percet.
Jó étvágyat kívánunk!