Hagymás gyökérkenyér

Ingredients:
BL 80 kenyérliszt
500 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g
friss Budafoki élesztő
12 g
só
12 g
olívaolaj
30 g
fokhagyma
3 gerezd
újhagyma
3 szál
lilahagyma
1 fej
kefir
150 g
víz
260 ml
Preparation mode:
Minden hozzávalót kimérünk egy dagasztó edénybe és egy viszonylag lágy tésztát készítünk.
Kiolajozott tálban kelesztjük 2 órát, közben egyszer meghajtogatjuk (szellőztetjük) a tésztát.
4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és kis vekniket formázunk.
Pihentetjük a tésztát 15 percet és egy jó lisztes táblán a kenyereket megcsavarjuk és sütőpapíros lemezre helyezzük.
Letakarva kelesztjük kb. még 1 órát.
210 °C-os előmelegített, gőzös sütőben sütjük 25-30 percet.