Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Hagymás – szalonnás kovászos cipó

Ingredients:

búzaliszt
40 + 30 dkg
(40 a kovászhoz, 30 tésztába)
rozsliszt
10 dkg
Budafok élesztő
0,5 + 2
(0,5 a kovászba, 2 a tésztába)
víz
5 + 2
5 a kovászhoz, 2 a tésztába
Graham liszt
20 dkg
pirított hagyma
15 dkg
pirított szalonna
10 dkg

Preparation mode:

Elkészítési idő:
1,5 óra + kovász készítés

Előző nap elkészítjük a kovászt:
Egy tálba beleszitáljuk a 40 dkg búzalisztet és hozzáadjuk a 10 dkg rozslisztet. Hozzáadjuk a fél liter vizet és az belemorzsoljuk az élesztőt. Az egészet egy masszává dagasztjuk. Lefedve 12 órán át pihenni, azaz érni hagyjuk.
Másnap egy tálba szitáljuk a 30 dkg búzalisztet és a Grahamlisztet. Hozzáadjuk az élesztőt, vizet, kovászt és a sót, majd alaposan csomómentes tésztává gyúrjuk. Végül beledagasztjuk a hagymát és a szalonnát. 2 egyenlő részre osztjuk, cipót formálunk belőle és 50 percig pihentetjük.
220°C-on kb. 40 percig sütjük.