Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Hájas pogácsa és lekváros papucs

Ingredients:

liszt
1 kg
darált sertés háj
50 dkg
cukor
4 ek
1 ek
csapott
tej
0,5 l
élesztő
5-6 dkg
tojás a kenéshez
1
savanyú szilvalekvár

Preparation mode:

A lisztet összemorzsoljuk a hájjal, a tejet meglangyosítjuk, az egyik részébe beletesszük a sót, a másikba a cukrot és az élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk. A sós tejet a hájas liszt szélére, a cukros-élesztőset a tészta közepébe öntjük. Elkeverjük, jól kidolgozzuk. Addig dagasztjuk, amíg a kezünk tiszta nem lesz. Duplájára kelesztjük. Miután megkelt, ketté vesszük a tésztát, az egyikből lesz a pogácsa, a másikból a lekváros papucs. Átgyúrjuk,kinyújtjuk, éles késsel bevagdossuk a tetejét és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tojással megkenjük, meleg sütőben kisütjük. A papucshoz kinyújtjuk fél centi vastagra és négyzet alakúra vágjuk. Lekvár a közepébe és egymásra hajtjuk a sarkát. Tojással lekenjük és meleg sütőben / 180 fok/ megsütjük.