Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Hajtogatott pogácsa magvakkal, sajttal,zabpehellyel

Ingredients:

liszt
50 dkg
magkeverék (fenyőmag-tökmag-napraforgómag)
10 dkg
egész tojás
3
tojás sárgája
1
tejföl
25 dkg
puha zsír a tésztába dolgozva
3 ek
kettő a lekenéshez
reszelt sajt
10-15 dkg
egy- másfél ek
friss élesztő (Budafoki)
4 dkg
egy maréknyi lágy zabpehely

Preparation mode:

A lisztbe belevegyítem a friss élesztőt, a zabpelyhet, a sót, hozzáadom a tejfölt, a 3 kanál puha zsírt, a durvára vágott magkeveréket a kettő egész tojást és egy tojás sárgáját, majd lágy de nem ragacsos tésztát dagasztok. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ezután lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra sodrom, megkenem vékonyan puha zsírral és megszórom a reszelt sajt felével. Ezután meghajtogatom . – A felső részt a közepéig, az alsó részt is a közepéig majd jobbról és balról is ráhajtom a közepéig. Konyharuhával letakarva 20 percig pihentetem . Ha letelt a 20 perc, lisztezett deszkán ismét ujjnyi vastagra kisodrom, zsírral átkenem a maradék reszelt sajttal átszórom és újra meghajtogatom. Letakarva 20 percig pihentetem. Mikor az idő letelik, ujjnyi vastagra kisodrom, a tetejét berácsozom és egy egész felvert tojással lekenem. Közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatom, szilikonos sütőpapírra sorakoztatom 10-15 percig pihentetem majd előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütöm.

Elkészítés lépései:

Hajtogatott pogácsa magvakkal, sajttal,zabpehellyel elkészítésének 1. lépése
A lisztbe belevegyítem a friss élesztőt, a zabpelyhet, a sót, hozzáadom a tejfölt, a 3 kanál puha zsírt, a durvára vágott magkeveréket a kettő egész tojást és egy tojás sárgáját, majd lágy de nem ragacsos tésztát dagasztok. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ezután lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra sodrom, megkenem vékonyan puha zsírral és megszórom a reszelt sajt felével. Ezután meghajtogatom . – A felső részt a közepéig, az alsó részt is a közepéig majd jobbról és balról is ráhajtom a közepéig. Konyharuhával letakarva 20 percig pihentetem . Ha letelt a 20 perc, lisztezett deszkán ismét ujjnyi vastagra kisodrom, zsírral átkenem a maradék reszelt sajttal átszórom és újra meghajtogatom. Letakarva 20 percig pihentetem. Mikor az idő letelik, ujjnyi vastagra kisodrom, a tetejét berácsozom és egy egész felvert tojással lekenem. Közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatom, szilikonos sütőpapírra sorakoztatom 10-15 percig pihentetem majd előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütöm.