Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Hamburger puffancs

Ingredients:

sima liszt
50 dkg
friss élesztő
2,5 dkg
vaj
4 dkg

Preparation mode:

Hozzávalók 8 db-hoz:, 50 dkg sima liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 4 dkg vaj

Az élesztőt egy deci langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk.

A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot, és a sót.

Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk, hólyagosra a tésztát.
Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük.

Elkészítés lépései:

Hamburger puffancs elkészítésének 1. lépése
Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva, újabb 30 percig kelesztjük.

Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt, szép barnára sütjük, majd rácson hagyjuk hűlni őket.