Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Hamburgerzsemle

Preparation mode:

Előtészta:, 250g búzaliszt (BL-55), 1,5dl víz, 15g Budafoki élesztő, 5g só, 50g vaj, 25g cukor,
Tészta:, 250g búzaliszt, 1dl tej, 10g Budafoki élesztő, 5g só, 15g cukor, kávéskanálnyi sütőpor

Az előtésztát alaposan összekeverjük, de teljesen kidagasztani nem kell, csak álljon össze a tészta és ne legyenek benne nagyobb csomók. Egy tálban lefóliázva tegyük hűtőbe 1 éjszakára, vagy legalábbis 3-4 óra hosszára.
Másnap vegyük elő és mérjük rá a további összetevőket:
A tésztát:
– dagasszunk szép sima tésztát és letakarva pihentessük félórát
– osszuk 12 dekás darabokra és gömbölyítsük őket szép labdaformára
– letakarva hagyjuk pihenni 10 percig, majd nyújtófával lapítsuk el egyenletesen kb. 2 cm vastagságúra
– helyezzük sütőpapíron tepsibe
– letakarva kelesszük kb. 45 percig
– kenjük le a tetejét vízzel és szórjuk meg szezámmaggal
– süssük előmelegített sütőben 200° C-on kb. 15-20 percig, sütőtől függően

Elkészítés lépései:

Hamburgerzsemle elkészítésének 1. lépése
Hamburgerzsemle elkészítésének 2. lépése