Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Házi kenyér

Ingredients:

Budafok élesztő
14 g
19 g
langyos víz
4 dl
liszt
770 g

Preparation mode:

2 dl vizet az élesztőt a csésze aljába teszem, majd a lisztet, sót és a másik 2 dl vizet. 3 óra mulva friss házi kenyeret kapunk.
Elkészíthetjük ugyanezt sütőben is ha nincs kenyérsütőnk.
Akkor ezeket a hozzávalókat kézzel ledagasztjuk, pihentetjük rövid ideig, majd formázzuk. ( hosszukás, vagy gömbölyű alakura) Sütőpapirral kibélelt, majd bőségesen lisztezett tepsibe tesszük. Kelesszük langyos helyen, majd vizzel lekenjük, 3 helyen bevágjuk és előmelegített sütőbe tesszük. 1/2 órát erős lángon sütjük, majd lejebb vesszük és még fél órát tovább sütjük. Ekkor már kész a kenyerünk! Vizzel ismét lekenjük és szép fényes lesz a héja. (lehet ízesíteni magvakkal, tört burgonyával vagy pehellyel ízlés szerint)
Jó étvágyat!