Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Házi tejes kifli kelesztés nélkül

Ingredients:

finomliszt
35 dkg
tej
2,5 dkg
friss élesztő
2,5 dkg
puha vaj
2,5 dkg
1 tk
cukor
1 kk
langyos tej
1-2 ek
tetejére

Preparation mode:

Az élesztőt 1 dl langyos tejbe daraboljuk, rászórunk egy kiskanál cukrot, és félretesszük hogy felfusson.
A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt,puha vajat és a maradék tejet(a tejet lassan adagoljuk amennyit a tészta felvesz), és jól összedolgozzuk,kidagasztjuk.

A tésztát 2 gombócra osztjuk, és lisztezett felületen lapostányérnyi kör alakúra nyújtjuk mindkettőt.
A köröket 4-4 cikkre vágjuk, majd vékonyabbra nyújtjuk, a cikkeket, (maradjon meg a háromszög alakja)utána szélesebb felétől kezdve feltekerjük, majd behajlítjuk kifli formára.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kifliket.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, az aljába egy edényben vizet teszünk.
A kifliket nem kell keleszteni, elég neki annyi pihenés, amíg a sütő bemelegszik.
A kifliket kenjük le langyos tejjel,majd forró sütőbe tolva kb18-20 perc alatt süssük világos barnára