Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Hólabda

Ingredients:

liszt
50 dkg
Budafoki élesztő
2,5 dkg
ráma
5 dkg
rum
1 ek
tejföl
2 ek
tojás sárgája
1
csipet
tej
1 dl
kb.

Preparation mode:

A lisztben elkeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a rámát.Hozzáadjuk az élesztőt,tojássárgáját,rumot, tejfölt és annyi tejet, hogy rétestészta keménységű legyen. Letakarva meleg helyen, 1 órát pihentetjük,majd kés penge vékonyra nyújtjuk a tésztát. Derelye vágóval kb. 8×8 cm négyszögeket vágunk,melynek a közepét 1cm -ként bevágjuk ügyelve,hogy maradjon a szélén 1cm. Ez a keret fogja összetartani. Lazán szedjük fel és formázzunk labdát belőle,ha van akkor helyezzük ebbe a sütőbe.Forró olajban pár perc alatt ropogósra sül.Az olajból kivéve lecsöpögtetjük és rögtön porcukorba forgatjuk!
Ui.Elég nehéz beszerezni ezt a sütőt,de egy kis ügyességgel készíthetünk házilag is! Vegyünk 2 db szűrős merőkanalat és kérjük meg párunkat,ismerősünket,hogy szereljen rá  “zsanért” és már kész is! Remélem kedvet csináltam ehez a roppanósan édes labdához! 🙂
Jó étvágyat!