Hosszúérésű baguette

Ingredients:
POOLISH (ELŐTÉSZTA):
BL 80 liszt
50 g
BL 55 liszt
50 g
friss Budafoki élesztő
1 g
langyos víz
100 g
TÉSZTA:
BL 55 liszt
1000 g
friss Budafoki élesztő
7 g
só
22 g
poolish
200 g
víz
700 g
Preparation mode:
Poolish elkészítése:
A poolish hozzávalóit összekeverve legalább 16-18 órát érni hagyjuk szobahőmérsékleten.
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és dagasztás után olajos edényben 1 órát érleljük, majd egyszer meghajtjuk és 16-18 órára letakarva hűtőbe tesszük.
Edényből kivéve egységesen 350 grammos darabokat vágjuk, majd előformázzuk és letakarva pihentetjük legalább 15 percet.
Baguettet formázunk belőle és kelesztő vásznon kelesztjük kb. 40-50 percet szobahőmérsékleten.
Sütés előtt éles pengével irdaljuk.
Forró 250 °C-os köves sütőben sütjük kb. 20 percig.