Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Hosszúérésű baguette

Ingredients:

POOLISH (ELŐTÉSZTA):
BL 80 liszt
50 g
BL 55 liszt
50 g
friss Budafoki élesztő
1 g
langyos víz
100 g
TÉSZTA:
BL 55 liszt
1000 g
friss Budafoki élesztő
7 g
22 g
poolish
200 g
víz
700 g

Preparation mode:

Poolish elkészítése:

A poolish hozzávalóit összekeverve legalább 16-18 órát érni hagyjuk szobahőmérsékleten.

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük és dagasztás után olajos edényben 1 órát érleljük, majd egyszer meghajtjuk és 16-18 órára letakarva hűtőbe tesszük.

Edényből kivéve egységesen 350 grammos darabokat vágjuk, majd előformázzuk és letakarva pihentetjük legalább 15 percet.

Baguettet formázunk belőle és kelesztő vásznon kelesztjük kb. 40-50 percet szobahőmérsékleten.

Sütés előtt éles pengével irdaljuk.

Forró 250 °C-os köves sütőben sütjük kb. 20 percig.