Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Hot Cross Bun (Angol mazsolás zsemle)

Preparation mode:

450 g finomliszt, 0,5 teáskanál só, 1 kk fahéj, 1 kk szegfűszeg, 1 kk gyömbér, 1 kk cukor, 30 g élesztő, 100 g mazsola, 4 ek vaj (olvasztott), 1 db tojás (felvert), 225 ml tej (langyos), Tetejére: 75 g finomliszt, 2 ek napraforgó olaj, 4 ek víz, 1 db tojás, 6 ek cukor, 4 ek tej, 4 ek víz

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, eközben egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót. Addig keverjük, amíg teljesen össze nem áll, és 10 percig dagasszuk. 1 órát meleg helyen kelesszük.
Átgyúrjuk, 12 részre osztjuk, majd további 40 percet kelesszük.
A darabokból zsemleformákat készítünk, megkenjük a tetejüket a tojással, a lisztet, az olajat és a vizet elkeverjük, ebből lapos, vékony csíkokat teszünk a tetejére ( x alakban).
Addig sütjük 210 fokon, amíg szép barnák lesznek. A cukor, tej és víz keverékét felmelegítjük, amíg a cukor el nem olvad, majd megkenjük vele a zsemlék tetejét.