Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Hot-dog (virsli kelt tésztában)

Ingredients:

búzafinomliszt BL 55
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
vaj
50 g
őrölt fehérbors
2 g
tejföl
175 ml
cukor
10 g
tej
200 g
TÖLTELÉK:
virsli
12 db
ketchup, mustár, majonéz
KENÉSHEZ: egész tojás
1 db
DÍSZÍTÉSHEZ: szezámmag

Preparation mode:

A tészta hozzávalóiból készíts közepesen lágy kelt tésztát, majd 30 percig letakarva pihentesd.

Oszd 12 egyenlő részre a tésztát és nyújtsd oválisra.

Helyezz minden tészta közepére 1 db virslit és ízlés szerint ketchuppal majonézzel, vagy mustárral ízesítsd.

Félig tekerd fel a virslivel, majd a tészta végeit irdald be, és úgy hajtsd rá.

Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva 30 percet pihentesd.

Sütés előtt kend le tojással, és szórd meg szezámmal.

180 °C-os sütőben 15 percig kell sütnöd.