Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Húsos csónak

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
12 g
méz
25 g
olívaolaj
30 g
víz
150 g
tej
100 g
TÖLTELÉK:
friss tarja (szelet)
600 g
só, bors, olaj
fokhagyma
3 gerezd
vöröshagyma
1 kis fej
1 közepes üveg sűrített paradicsom
kb. 400 g

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A tarja mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöd, majd egy éles késsel vékony szeletekre vágod. A hagymát vágd apróra és kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a tarját és a paradicsomszószt az összezúzott fokhagymával és ízesítsd sóval, borssal. Fedő alatt párold kb. 10 percet és már kész is, de használat előtt hűtsd ki!

Elkészítés:

A liszthez mérj hozzá minden további hozzávalót és langyos folyadékkal készíts kelt tésztát. Letakarva pihentesd 30-40 percet, majd oszd 100 g-os részekre a tésztát. Felgömbölyítve és letakarva pihentesd 10 percet.

Nyújtófával nyújtsd kb. 10 cm átmérőjű kerek lapra és tekerd vissza a széleket úgy, hogy háromszöget formázzon.
Egy adag tölteléket tegyél a közepébe és letakarva keleszd legalább 40-45 percet.

210 °C-ra előmelegített sütőben süsd 10-12 percet.