Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Húsvéti fonott kalács

Ingredients:

liszt
25 dkg
porcukor
5 dkg
1 csipet
vaníliás cukor,
2 csomag
olvasztott margarin
3 dkg
Budafoki élesztő
fél kocka
tej
1,5 dl
tojás sárgája
1
kakaópor
mazsola

Preparation mode:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, addig összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ha felfutott az élesztő, a margarinnal, tojássárgájával és a tejjel összegyúrjuk a tésztát (én tálas mixerben csinálom). A kész tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felébe kakaót keverünk, a másikba a mazsolát. 30 percig kelesztjük.

Elkészítés lépései:

Kelesztés után kb 70 cm-re nyújtjuk a két tésztát és összefonjuk. Megkenjük a tojásfehérjével, majd újabb 30 perc kelesztés után forró sütőbe tesszük, 25-30 perc alatt, közepesen magas lángon készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá 🙂