Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Húsvéti fonott kerek kalács

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
5 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
2 csomag
citromhéja
1 db
narancshéja
1 db
tojássárgája
2 db
vaj
50 g
tej
210 ml
TÖLTELÉK:
eperlekvár
1 közepes üveg

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit mérd össze és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 20 percet.

A tésztát 25 g-os darabokra mérd ki, majd gömbölyítsd fel mindegyiket. 3 db tésztát sodorj ki kb. 25 cm-re és fond össze őket, majd a negyedik tésztát nyújtófával nyújtsd ki és fonást helyezd köré. Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább 60 percet. Egésztojással kend le a szélét és szeletelt mandulával díszítsd, majd a közepébe tegyél egy adag eperlekvárt.

180 °C-os előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt süsd aranybarnára.

Díszítheted kókuszreszelékkel, csokitojásokkal, színes cukorkákkal.

Jó étvágyat kívánunk!