Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Húsvéti kalács

Preparation mode:

Elkészítési idő:

1 óra

Hozzávalók:

50 dkg kevert liszt (finom és grízes 50% arányban), késhegynyi só, 1 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 1/4 l tej, 1 friss Budafok élesztő, 1 tojás sárgája (megkenéshez)

Tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk és szép hólyagosra kidagasszuk, ha szükséges még adunk hozzá kis tejet. Kb. 30 percig kelesztjük. Utána átgyúrjuk, még 15 percig kelni hagyjuk, összefonjuk (3-4-5-6 fonás). Végül kivajazott, vagy sütő papírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük (amíg meg nem sül 🙂 ) Jó étvágyat!!

Elkészítés lépései: