Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

húsvéti koszorú

Ingredients:

tej
1,5 dl
cukor
1 kk
élesztő
2,5 dkg
liszt
25 dkg
csipet
darált sonka
10 dkg
torma
2 ek
reszelt sajt
10 dkg
tojás
1 db

Preparation mode:

Az élesztöt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk.
A lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztövel,megsózzuk és jól kidolgozzuk majd fél órát kelni hagyjuk.
Ha megkelt kinyujtjuk 40×30 cm-re majd az egyik hosszanti oldalát bevagdossuk 10 cm hosszan 2cm-enként.
A be nem vágott részt megkenjük a tormával rászórjuk a sonkát majd a reszelt sajtot.
Feltekerjük és a bevágott csikokat ráhajtogatjuk majd koszorút formázunk belöle.
Tojással megkenjük és 180 fokos előmelegitett sütöben 30 perc alatt készre sütjük