Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Húsvéti kuglófkalács vörösáfonyával

Ingredients:

liszt
40 dkg
langyos tej
1,5 dl
cukor
4 ek
élesztő
2,5 dkg
tojás
1
vaj vagy margarin
5 dkg
1/2 kk
keserű kakaópor
2-3 dkg
forró tej
0,5 dl
aszalt vörösáfonya
1 marék
vaníliás cukor
2 csomag
langyos tej
0,5 dl

Preparation mode:

1,5 dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztben elkeverjük a csipet sót, hozzáadjuk a tojást, a maradék 3 evőkanál cukrot és a felfuttatott élesztőt.
Jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, tovább dagasztjuk a tésztát.
Kelni hagyjuk kb 30 percet.
1/2 dl forró tejben simára keverjük a kakaóport. A tésztát elfelezzük, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaós masszát.A másik felébe a vörösáfonyát.
A tésztákat kb 40-45 cm hosszú hengerré sodorjuk, a két hengert is összesodorjuk, vajazott vagy vékonyan kiolajozott kuglóf formába tesszük.Kb 15-20 percig kelesztjük.
180 C-on kb 20-25 percig sütjük.
1/2 dl langyos tejben feloldjuk a vaníliás cukrot, meglocsoljuk vele a kuglófot és még 5 percre visszatesszük a sütőbe.
A megsült kuglófot kicsit állni hagyjuk, rácsra borítva kihűtjük, porcukorral megszórjuk a tetejét,esetleg cukormázat is tehetünk rá.