Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Húsvéti mustáros kalács

Ingredients:

finomliszt
500 g
12 g
Budafoki élesztő
25 g
cukor
10 g
füstölt mangalicazsír
25 g
vaj
25 g
Dijoni mustár
30 g
a tésztába
Dijoni mustár
70 g
töltelékbe
fekete - erdei sonka
100 g
víz
200 g
tojás
1 db

Preparation mode:

A töltelékbe szánt mustár és a sonka kivételével közepesen kemény tésztát készítünk, melyet legalább 30 percig érni hagyunk letakarva. Ezután a tésztát 60 g – os darabokra osztjuk és felgömbölyítve, letakarva pihentetjük 5 percig. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat és csíkokra vágott sonkát és mustárt teszünk rá, feltekerjük és a két szálat összefonjuk. 45 percet kelesszük meleg helyen, egész tojással lekenjük, maggal díszíthetjük és 200 ˙C – on 15-18 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés lépései:

Húsvéti mustáros kalács elkészítésének 1. lépése
1. Közepesen kemény tészta készítése
2. A tésztát 60 g-os darabokra osztjuk, majd felgömbölyítve pihenni hagyjuk
3. A tésztát kinyújtjuk és megtöltjük sonkával, mustárral
4. A tésztát feltekerjük és a két szálat összefonjuk
5. 45 perc kelesztés után tojással lekenjük, maggal díszítjük majd készre sütjük