Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Húsvéti pizzakosár

Ingredients:

kenyérliszt (BL 80)
300 g
finomliszt (BL 55)
200 g
élesztő
15 g
porcukor
15 dkg
12,55 g
olívaolaj
50 g
víz
300 g

Preparation mode:

A tészta készítésénél fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen, és nincs szükség kifejezetten meleg helyre, hogy gyorsabban keljen meg a tészta.
Az élesztőt elkeverjük a csaphideg vízzel és a porcukorral (nem kell felfuttatni). A többi hozzávalót tálba tesszük és hozzáöntjük az élesztős keveréket. Jól összedolgozzuk a tésztát. Letakarva 10 percig pihentetjük, majd egy evőkanál olajjal megkent munkalapon átdagasztjuk. A műveletet 10, 20 majd 30 perc múlva megismételjük. Az utolsó dagasztás után 30 percet pihen a tészta, és készen is áll a formázásra.
Formázáshoz bevonunk egy alumínium sörösdobozt alufóliával. A tészta egy részéből 3 kukacot sodrunk, amiből aztán fonatot készítünk és az olajjal megkent alufóliás sörösdoboz köré csavarunk úgy, hogy az alján is legyen tészta. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük. A tésztát lehúzzuk a dobozról, megkenjük ízlés szerint pizzakrémmel vagy tejföllel, rakunk bele sonkát, gombát, majd megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe visszatéve addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul. Frissen szedett snidlinggel megszórjuk.