Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Húsvéti rózsakoszorú

Preparation mode:

A tésztához: 2,5 dl tej,100 gr cukor , fél kocka élesztő 5 ek olaj 1 tojás +1 tojásfehérje 650 g liszt 1/2 kk só

A töltelékhez: 5 dl tej 5 ek cukor 1csomag eper puding 5 ek kókuszreszelék A kenéshez:50 g vaj ,1 tojás sárgája+1 ek olaj

Egy tálban tesszük 1 dl meleg tejet,1 ek cukor, és az élesztőt hogy felfusson( kb 5 perc),majd adjuk hozzá az olajat,az 1 tojást, 1 tojásfehérjét, sót, lisztet,és alaposan dagasszuk össze a tésztát,majd hagyjuk kelni kb 40 percet.
Eközben elkészítjük a tölteléket.Egy edénybe tegyünk 4 dl tejet 5 evőkanál cukorral rakjuk a tűzhelyre forrni.Közben egy habverővel keverjünk el 1 dl tejet, 1csomag eper pudinggal ,majd adjuk a forralt tejehez, és főzzük, amíg be nem sűrűsödik,elzárjuk a gázt,és adjunk hozzá 5 evőkanál kókuszreszeléket. Hagyjuk kihűlni.
Amikor a tészta már megkelt,osszuk 3 részre. Mindhárom részt nyújtsuk téglalap alakúra, majd kenjük meg a lehűtött pudinggal és tekerjük fel mint a bejglit. Három hosszú rudat kapunk, amit beszórunk egy kevés liszttel,majd csavarjuk össze a három rudat.Tegyük vajjal kikent sütő formába( átmérője 26-28 cm),
Kenünk le olvasztott vajjal, és hagyjuk állni 30 percet.

Ez után keverjünk össze 1 tojás sárgáját, 1 evőkanál olajjal majd kenjük le vele a koszorút, .
Utána süssük kb 170 fokon 35-40 percig.