Húsvéti sonkás-tojásos reggeli

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
15 g
cukor
50 g
tojássárgája
2 db
vaj vagy margarin
60 g
tejszín
100 ml
víz
120 ml
TÖLTELÉK:
főtt kötözött sonka
kb. 250 g
főtt tojás
kb. 3 db
majonézes torma
egy kevés
trappista sajt
kb. 100 g
Preparation mode:
A langyos folyadékokkal dagaszd ki alaposan a tésztát!
Letakarva pihentesd legalább 30 percet!
30 g-os darabokra vágd fel a tésztát és felgömbölyítve pihentesd 5 percet!
Sodorj szálakat, majd 3 db-ot fonj össze és helyezd sütőpapíros lemezre!
Letakarva, meleg helyen félig keleszd meg, majd a fonat közepét nyomd meg és kend le egész tojással a szélét!
Töltsd meg a töltelékkel a mélyedést és szórj rá sajtot!
Letakarva keleszd legalább 60 percet!
190 °C-os előmelegített sütőben süsd 10-12 percet, amíg aranybarna nem lesz!
Jó étvágyat kívánunk!