Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Húsvéti tojás kosár

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
25 g
10 g
cukor
60 g
vaj
60 g
tojás
1 db
vaníliás cukor
1 csomag
kakaó
20 g
tej
200 ml
TOJÁS A KOSÁRBA: nyers tojások vagy színezett főtt tojások

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit mért össze egy tálba a kakaó kivételével és készíts egy kissé kemény kelttésztát.

Mérlegen mérd két felé a tésztát és az egyik részébe dagaszd bele a kakaót.

Letakarva keleszd legalább 30 percig.

1 db kosár aljához kell 2 db 40 grammos tészta: egy barna és egy fehér. Ezeket tekerd össze és formázd kerek formára, ez lesz az alja. Ebbe tedd a tojást!

1 kosár füléhez kell 2 db 10 grammos tészta, szintén fehér és barna összeállításban. Ezeket is tekerd össze és tedd úgy a tojás tetejére, hogy kosár fülét formázza.  

Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd a kalácsokat és letakarva keleszd legalább 50 percet.

Sütés előtt egésztojással kend le a felületét és 180 °C-on 10-12 perc alatt süsd aranybarnára.