Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Húsvéti töltött kifli

Ingredients:

laktózmentes tejben felfuttatott élesztő
2,5 dkg
liszt
25 dkg
margarin(liga)
2 ek
laktózmentes tej
1-2 dl
a liszt minőségétől függően
morzsolt kukorica
5 dkg
töltelék
felkockázott sonka (Laktózmentes)
2 szelet
lilahagyma
1 db
laktózmentes tejföl
2 dl
őrőltbors
tengeri só
tojás
1

Preparation mode:

Az élesztőt kevés tejben felfuttatom kb.15 perc elteltével hozzáadom a lisztet,margarint,k.k. sót annyi tejet öntök hozzá hogy ruganyos tésztát kapjak.Összedolgozás után egy órát a kelesztőtálban meleg helyen pihentetem.A jól megkelt tésztát 2 részre osztom gyúródeszkán kör alakúra (kb.0.5 cm magas)kinyújtom majd cikkekre vágom. Az így kapott 2x 8db cikket megtöltöm az előzőleg egy kistálban összkevert felkockázott sonka,kukorica,tejföl,felkockázott lilahagyma,só,bors egyvelegévelA töltelék egyénileg változhat pl. lilahagyma helyett újhagyma,vagy egyéb kedvelt fűszerek.Kb. egy evőkanálnyinál kisebb töltelék jut egy darabra.Feltekerem, kifli alakúra formázom majd megkenem tojással. Sovány reszelt sajttal meg meglehet hinteni a tetejét de nem feltétlenül szükséges.Kivajazott,lisztezett tepsiben 180 fokon aranysárgára sütöm.Picit langyosan a legfinomabb!!!Főtt tojással remek húsvéti reggeli vagy uzsonna.

Elkészítés lépései:

Húsvéti töltött kifli elkészítésének 1. lépése
ghjhgdj